Gjøco Herregård Exclusive: Oliemaling

Oliebaseret træmaling

Eksklusiv og heldækkende træmaling, der kan tones i alle regnbuens farver

Specielt velegnet til steder, der er udsat for vind og vejr; ekstra modstandsdygtig over for falmning og mattering; lange vedligeholdelsesintervaller.

Gjøco Herregård Eksklusiv oliebaseret træmaling er et omfattende produkt fremstillet af olier af højeste kvalitet. Det er ekstremt slidstærk og vejrbestandig dækkende træmaling baseret på alkyder af høj kvalitet til udendørs træ. Den indeholder konserveringsmidler for at forhindre udvikling af sort skimmelsvamp. Med et indhold på hele 59 % tørstof er dit træværk garanteret friskt, sundt og smukt i mange år.

Leder du efter en oliebaseret udendørs træmaling, men vil du ikke gå på kompromis med kvaliteten? Så er Gjøcos Herregård Exclusive lige det produkt, du har brug for. Du bliver ikke skuffet, da produktet opfylder alle kravene i forhold til træbeskyttelse.

Se vores store udvalg af udendørs træmaling, her.

Sådan bruger du oliebaseret udendørs træmaling:

  1. Produktet kan anvendes på nyt og grundet, tidligere behandlet og trykimprægneret træ.
  2. Er træet helt ubehandlet, skal det først grundes med en trægrunder for at optimere vedhæftningen af ​​det efterfølgende produkt.
  3. Tidligere malede eller behandlede overflader børstes rene for snavs, støv og løs maling inden påføring af træolien.
  4. Sørg for, at alle fedt- og snavspletter er fjernet med grundrens. Overfladen/underlaget skal være helt rent og tørt.
  5. Nyt, høvlet træ kræver 2 lag, mens uhøvlet træ skal bruge 3 lag af oliemalingen.
  6. Tidligere malede og behandlede overflader/underlag skal males med 1-2 lag.
  7. Ønsker du at male et ekstra lag, skal dette ske senest 2 uger efter sidste gang for at sikre optimal vedhæftning.

Er oliebaseret træmaling bedre end vandbaseret træmaling?

Oliebaserede malinger er gode til udendørs maling, da de har en hurtigere tørretid end vandbaserede træbeskyttelsesmidler.

Er der en enkel måde at kontrollere, hvilken type farve der er blevet brugt tidligere?

Ja, det er muligt med enkle midler at tjekke, hvad træet tidligere er blevet behandlet med. Når du skal behandle dit udendørs træværk, er det som allerede nævnt vigtigt at vide, om det er behandlet før og i givet fald med, hvad det er behandlet med. En oliebaseret maling kan ikke bruges oven på en vandbaseret maling, da førstnævnte ikke får den optimale vedhæftning; det vil sige, at den oliebaserede maling ikke klæber ovenpå, hvis træet allerede er behandlet med en vandbaseret maling.

  1. Det første du skal gøre er at dyppe kluden i husholdningssprit og lade det blive grundigt gennemblødt. Vælg en hvid stofklud, hvis det er farverige farver, der skal testes, så resultatet bliver mere synligt og omvendt for lyse farver, altså en mørkere farve på kluden, hvis du skal teste lyse farver.
  2. Når kluden er gennemvædet, skal du trykke den mod det træ, der er malet, og som du vil teste. Hold kluden mod den gamle maling i ca. 30 sekunder. Fjern derefter kluden og tjek om der er malingrester på den.
  3. Hvis du ser, at der er maling på klædet, og at den gamle maling på træet er opløst, kan du roligt regne med, at den gamle maling er af en vandbaseret slags. Hvis kluden er, som den var før du startede testen, altså helt uden malingrester og at træets gamle farve ikke er påvirket, så er træet malet med en oliemaling.

En anden hurtig måde at teste, hvilken slags maling der blev brugt, er at slibe husets overflade med sandpapir; hvis malingen bliver til en slags støv, er huset malet med oliebaseret maling/alkydoliemaling. Men skulle farven hænge fast på sandpapiret, er der brugt en akrylatfarve.