Vild med mad? 4 tips til din madlavning

Får du lys i øjnene, når der snakkes om lækre madkombinationer? Så kunne det godt tyde på, at du er helt tosset med mad! Det er med god grund: Madlavning har altid været  en stor del af livet, og sådan er det også i dag. Det er den måde vi får den energi og de næringsstoffer, vi har brug for på. Og så er det bare en fryd for alle sanser, når der står et lækkert måltid mad på bordet!

Er du vild med mad, så læs med her, og få 4 gode tips til hvordan du kan spice din madlavning op.

Saml inspiration til madlavningen

Hvad er det første man starter med, når man går i gang med at lave mad? At finde ud af, hvad man vil lave. Hvad enten du går slavisk til værks efter en opskrift, eller er mere til at prøve dig frem, får du brug for noget inspiration til madlavningen.

Vil du prøve noget nyt med din madlavning, kan det være en rigtig god idé at finde noget nyt og spændende inspiration, eksempelvis på internettet, i din dagligdag eller i en kogebog. Med lækker inspiration til hvilken mad, du vil lave, bliver madlavningen sjovere.

Tag udgangspunkt i årstiderne

Tip nummer to til madlavning, er at tage udgangspunkt i de råvarer, som de forskellige årstider byder på. Der er mange gode grunde til, at det er godt at indrette sin madlavning efter sæson:

For det første vil du få helt friske grøntsager, frugt og fisk, som smager helt fantastisk. For det andet er det godt for klimaet, når du spiser lokal mad efter sæson. Og for det tredje vil du ved at spise efter årstiderne, få en meget varieret kost, så du får alle de næringsstoffer, du har brug for.

Brug det, du allerede har i huset

I madlavningen kan man hurtigt få brugt et stort antal forskellige ingredienser. Det betyder, at man ofte står tilbage med en sjat af det ene og det andet i sit køleskab. I stedet for at denne mad skal gå til spilde – hvilket både er dårligt for pengepungen og miljøet – kan du indrette din madlavning således, at du får brugt de rester, du allerede har i huset.

Lækkert tilbehør gør en stor forskel

Har du lavet en ret mad, men virker det som om at det mangler et eller andet, før den sidder lige i skabet? Så er det måske noget lækkert tilbehør, der mangler. Lækkert tilbehør kan nemlig gøre en stor forskel, og få selv den mest kedelige gryderet til at minde om noget, man skal betale i dyre domme for på de fine restauranter.

En anden god grund til at sørge for rigelig tilbehør til madlavningen, er at man på den måde kan få måltidet til at række længere. Det er klart, at det er sjovere at spise kartofler, når der er sovs til. Så rækker den dyre oksemørbrad længere – specielt hvis der er en lækker grøn salat ved siden af.