Sikkerhedshjelme: 4 tips til valg af sikkerhedshjelm

En sikkerhedshjelm er på nogle arbejdspladser en helt uundværlig del af arbejdsdagen, fordi en sikkerhedshjelm er med til at beskytte vitale dele af kroppen, og der kan være mange former for risici på en arbejdsplads. Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige sikkerhedshjelm til dig, så får du her 4 tips, der kan hjælpe dig godt på vej.

1. Find en sikkerhedshjelm, der passer til din arbejdsdag

Der er forskellige farer på forskellige arbejdspladser, og derfor skal du vælge din sikkerhedshjelm efter, hvilke farer du kan blive udsat for i løbet af en arbejdsdag. Man inddeler risici i 4 forskellige kategorier, som du så kan vælge din sikkerhedshjelm efter. Er der risiko for, at du kan få materialer eller værktøj i hovedet, er der risiko for, at du går ind i genstande eller andet, der rager ud, kan du komme i kontakt med el-ledninger, der ikke er isoleret, eller arbejder du i trange pladsforhold, så du ikke kan bevæge dig uden at støde hovedet på? Alt dette er med til at bestemme, hvilken sikkerhedshjelm, der er bedst for dig.

2. Kig efter EN-standard på din sikkerhedshjelm

Når du skal vælge din sikkerhedshjelm, skal du også se på, hvilken EN-standard den har. Der er nemlig stor forskel på, hvad de enkelt EN-standarder betyder, så det er om at vælge rigtigt fra starten af. For eksempel betyder EN 397, at det er en almindelig sikkerhedshjelm, mens en EN 14052 er en sikkerhedshjelm med høj ydeevne. En EN 812 er til gengæld en bumpcap, og den kan ikke bruges som sikkerhedshjelm.

3. Hold øje med, hvor lang lagertid din sikkerhedshjelm har

Nogle sikkerhedshjelme har en bestemt lagertid, hvorefter de så kan bruges i et vidst antal år. Det er derfor vigtigt, at du ved, hvad lagertiden er, når du tager din sikkerhedshjelm i brug, så den ikke når at ligge for længe. Derudover er det også vigtigt at vide, at din sikkerhedshjelm skal udskiftes med jævne mellemrum og senest, når den er 5 år gammel, da det er tommelfingerreglen for, hvor lang en levetid en sikkerhedshjelm har.

4. Vælg en sikkerhedshjelm med komfort i centrum

En sikkerhedshjelm skal også være rar at have på, for ellers kan det blive en rigtig lang arbejdsdag, og du kan også blive fristet til at tage hjelmen af. Det udsætter dig imidlertid for stor fare, så du skal for alt i verden vælge en sikkerhedshjelm, som du gerne vil have på gennem hele arbejdsdagen eller som minimum, når du færdes steder, hvor sikkerhedshjelm er påkrævet.

Vil du gerne finde din næste sikkerhedshjelm, så kan du finde den hos SikkerhedsGiganten. På deres hjemmeside sikkerhedsgiganten.dk kan du se hele udvalget af sikkerhedshjelme, og du kan også læse mere om, hvad de forskellige EN-standarder dækker over. SikkerhedsGiganten kan også levere alt andet i sikkerhedsudstyr, så du kan finde, alt hvad du har brug for til at holde dig sikker gennem arbejdsdagen samlet på et enkelt sted.