Parfume-guide: 3 tips til at vælge den rette parfume

En parfume er naturligvis en fællesbetegnelse for en lang række forskellige dufte, som kvinder bærer for at matche deres personlige stil og ikke mindst virke uimodståeligt velduftende overfor andre mennesker. Men en god parfume kan også være med til at gøre dig i bedre humør, definere dig som person og ikke mindst fremkalde en lang række forskellige personlige minder. Når dette så er sagt, så kan det faktisk for mange folk være lidt af en opgave at vælge den perfekte parfume til at matche din personlighed. Hvis du hører til denne gruppe og endnu ikke har fundet den rette parfume, så får du her 3 tips til at vælge den rette parfume.

1. Vælg den rette node

En parfumes såkaldte node er en af de vigtigste ting du skal overveje, når du vælger parfume. Men hvad betyder det egentlig når man taler om en parfumes node? En node er ganske enkelt blandingen af tre unikke duftlag (også kaldet for base, mellem og top noderne) som enhver parfume er sammensat af, og er det der giver parfumen dens helt specifikke karaktertræk. Som udgangspunkt vil klassiske eksempler på noder være:

  • Blomsternoder: f.eks. rose, geranium eller måske gardenia.
  • Frugtnoder: f.eks. appelsin, æble eller citrusfrugter.
  • Moskusnoder: f.eks. fyr eller læder – altså en lidt tungere duft, der ofte anvendes til herreparfumer.
  • Eksotiske noder: f.eks. kanel, anis eller vanilje.

Disse 4 overordnede noder er faktisk hele den palet en parfume producent har brug for, så der kan blandes indtil der skabes en helt unik duft, som ikke minder om andre parfumer på markedet. Ved at kende en parfumes node, så vil det nu blive langt nemmere at pejle sig ind på den helt perfekte duft til netop din smag. Prøv f.eks. at klikke dig videre til brandshop.dk for at se udvalget af de lækre parfumer, der altid sælges til nogle af landets bedste priser.

2. Vælg den rette koncentration

Hvis du er på udkig efter en god parfume, så er det desuden også vigtigt at du er bevidst om dens koncentration. En højere koncentration vil nemlig betyde en langt mere kraftig og vedvarende duft, og faktisk være det der gør en parfume til en rigtig parfume. Parfumer er nemlig kendetegnet ved deres intense duft, der ganske enkelt holder fra morgen til aften – og uden en høj koncentration, så vil dette slet ikke være muligt. Dog skal du være forberedt på at betale en smule mere for en parfume med en høj koncentration, men de ekstra penge vil bestemt være godt givet ud når man tager resultatet i betragtning.

3. Vælg det rette mærke

Når du så har besluttet dig for den helt perfekte node og ikke mindst koncentration, så er det nu med at tage din nyerhvervede viden i god brug for at finde den perfekte parfume. Dog er udbuddet jo fuldstændigt lige så stort som før du lærte om noder og koncentrationer, hvilket stadig kan gøre det vanskeligt at vælge. Som et sidste tip, så kunne du afslutte din læsning ved at tage et kig på den populære Clean Parfume, der er et glimrende bud på en moderne, enkel og ikke mindst elegant duft til alle stilbevidste kvinder og mænd.