Vidste du, at farven orange ikke havde et navn i Europa før det 16. århundrede? Før det, kaldte man den blot gul-rød; ordet Safran blev engang imellem anvendt for at beskrive den dybe gul-orange farve. Se vores store udvalg af orange vægmaling her.

Orange er en kombination af farverne rød og gul. Farven udstråler varme og forener den fysiske energi og stimuli fra den røde farve, men den muntre gule farve. Farven orange er optimistisk, social, eventyrlysten, hjertevarm og kommunikerer morskab og sjov; letsindighed og leg, og forbinder os med vores indre barn. Orange kan være meget opmærksomhedskrævende og anvendes ofte i reklamer. 

Orange er farven på klare solnedgange og søde appelsiner.

Boligtrends i dag læner sig mod varme og jordagtige toner; varme og trøstende nuancer, samt klare farver. De mættede nuancer redefinerer hvordan et hjem skal føles: varmt, hyggeligt og sikkert. Sammen med tapeter og mønstre som leder tankerne hen på de glade 70’ere, har orange atter fundet vej ind i danske boligentusiasters hjerter. Følelsen af frihed og individualitet, fred, kærlighed og harmoni.

Drømmer du om en orange væg? Sådan styler du med orange vægmaling.

Orange maling kan tilføje varme og livlighed til ethvert hjem. Sammen med brune eller lyse jordtoner, kan du skabe et smukt boho-inspireret hjem. Naturlige elementer af ler, keramik eller træ er altid super flotte sammen med en orange farve. Finder du den klassiske orange for voldsom? Prøv en terrakotta orange i stedet. Denne tilføjer stadig varme og hygge, men har en mindre mættet og mere dæmpet fremtoning. Orange kommer i mange forskellige toner og nuancer: fra en sart pastel abrikos-orange til en varm brændt orange, til en helt klar.

Gul Vægmaling

Gul maling skaber varme og glæde, og tankerne ledes naturligt hen på solens varme stråler. Gul maling fås i et væld af forskellige nuancer: Den helt lyse og mest iøjnefaldende solgule farve skaber lys, men kan hurtigt virke meget kraftig. En mørk gul farve er blødere for øjnene end en klar gul farve. En dæmpet karrygul maling skaber derimod varme og hygge. Anvender du en frisk citrongul farve, friskes hele rummet op. Når du indretter med gul vægmaling, er det vigtigt at du husker at holde fokus på kontrasterne. Sammensætter du den gule farve med neutrale brune toner skaber du et mere afdæmpet udtryk. En bleg gul kan kombineres med næsten alle farver, blandt andet rosa, blå, turkis, magenta og lilla. Et af tidens musthaves i moderne boligindretning er en varm sennepsgul væg. Farven skaber en lækker varm aura, uden at virke for kraftig. Karrygul og sennepsgul kan kombineres med både mørke og lyse farver; Dens varme undertone gør den utrolig smuk sammen med kolde grå nuancer, taupe, lertoner og kridhvid. Leder du efter gul vægmaling? Se vores store udvalg af gule farver til væggen, her.