Køb af e bike 2021: 4 tips

Har du overvejet en e bike – eller en elcykel, som det også kaldes – så kan det være, at 2021 skal være året, hvor du skifter din gamle jernhest ud med en opgradering. Der er rigtig mange forskellige e bikes at vælge imellem, og vil du være sikker på at vælge rigtigt, så får du her 4 tips, der kan lede dig på rette vej.

1. Vælg en e bike, der passer til dine behov

Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger en e bike, der passer ind i din hverdag. Cykler du altid lange distancer alene på arbejde, så er det nok ikke det smarteste i verden at vælge en el ladcykel, men har du et eller flere børn, som du gerne vil aflevere i skole, så kan en el ladcykel sagtens være vejen frem. Tænk dig derfor godt om, hvad en e bike skal kunne gøre for dig, og hvorfor du gerne vil skifte din nuværende cykel ud, så du kan træffe det rette valg.

2. Husk et batteri med nok kapacitet

Udover at en e bike skal passe til dine behov, så skal du også huske, at dit batteri skal have nok kapacitet. Kapaciteten på batteriet bestemmer, hvor langt du kan cykle på en opladning, og har du ikke nok kapacitet til de ture, du skal køre på en almindelig dag, så risikerer du, at du løber tør for strøm enten på vejen hjem, eller inden du overhovedet starter cykelturen. Husk også, at dit batteri helst skal have 15-30% mere kapacitet, end hvad du regner med at skulle køre på en dag, for dit batteri vil med tiden miste kapacitet, og så skal du ikke skifte det ud nær så hurtigt.

3. Brug eventuelt en e bike til pendling

Rigtig mange danskere pendler hver dag på arbejde, og er du en af dem, kan en e bike gøre livet meget nemmere for dig. Du kan nemlig vælge en model af e bike, der kan foldes, så du kan have den med i toget, så du kan cykle til og fra stationen. På den måde sparer du en biltur, og du har mulighed for at kunne arbejde i toget både til og fra arbejde – eller bruge tiden på bare at slappe af uden at skulle tænke på myldretidstrafikken.

4. Du kan bygge din egen e bike

Har du allerede en cykel, du er glad for, så kan den faktisk forvandles til en e bike. Der findes nemlig kits til at lave din nuværende cykel om, så den kan hjælpe dig bedre fremad på cykelstien, end den i forvejen gør. På Boxbike.dk kan du finde flere forskellige kits, så du kan finde et, der passer til din cykel.

På Boxbike.dk finder du også et bredt udvalg af e bikes, så du kan finde dén model, der passer bedst til dig. De har for eksempel både el ladcykler, folde elcykler og mange flere, samt forskellige batterier og tilbehør til din e bike.