Hvornår kan børn sove i køjeseng?

En køjeseng er super god til børneværelser med pladsmangel – særligt hvis du har flere børn, der er nødt til at sove i rum sammen, eller børn der bare synes, at det er rigtig hyggeligt at dele værelse. Men hvornår kan børn egentlig sove i køjeseng, uden at du skal være bange for, at de kan falde og slå sig? Det får du svaret på lige her.

Vent til skolealderen med en køjeseng

Når dine børn er helt små, sover de typisk i en tremmeseng, så de ikke kan kravle ud om natten, men når de bliver lidt større, er det nødvendigt at skifte tremmesengen ud med en anden løsning, fordi børnene vil være store nok til at forcere tremmerne og eventuelt falde og slå sig. Har du flere børn, der ikke er så store, kan det være fristende med en køjeseng, fordi det kan være rigtig hyggeligt for børnene at dele værelse, og de kan give hinanden tryghed.

Men en køjeseng er også en udfordring, fordi der er langt ned til gulvet fra den øverste køje, og hvis dit barn vågner i løbet af natten og gerne vil ind til dig, kan det være en stor forhindring at skulle kravle ned ad en stige, og det kan komme til at gøre ondt, hvis dit barn slår sig. Derfor er en anbefaling, at en køjeseng først kommer ind i billedet, når dine børn kommer i skolealderen, fordi de da vil være store nok til at kunne klare at kravle ned ad stigen sikkert i løbet af natten.

En køjeseng giver gode muligheder for pladsbesparelse

Har du kun begrænset plads at gøre med i forhold til at indrette et børneværelse, så er en køjeseng en rigtig god løsning. Hvis du for eksempel kun har et enkelt værelse til to børn, eller dine to børn gerne vil have det samme værelse, kommer to separate senge hurtigt til at fylde rigtig meget på gulvet. Det giver mindre plads til leg, og dine børn får derfor ikke nær så meget ud af deres værelse. En køjeseng fylder kun det halve af to enkeltsenge på gulvet, så du kan bruge pladsen på for eksempel et bord eller noget andet, som dine børn vil have gavn af.

Find køjeseng til dine børn hos LIFETIME Kidsrooms

Er du vild med idéen om at lade dine børn sove i køjeseng, så de kan dele værelse, så er der masser af muligheder for gode køjesenge, der også inspirerer til leg og kreativitet og ikke kun er et sted til ro. Hos LIFETIME Kidsrooms kan du finde flere forskellige køjesenge i forskellige udformninger, så du kan vælge en, der passer til dine og dine børns behov. På deres hjemmeside lifetimekidsrooms.dk kan du også hente masser af inspiration til, hvordan du indretter børneværelset med en køjeseng, og der er også masser af tilbehør, der kan hjælpe dig med at skabe et hyggeligt børneværelse. Er du klar til at finde dine børns nye seng, kan du lave køb af køjeseng her.