Hvordan virker en luft til luft varmepumpe? Simpel forklaring

Som boligejer er det vigtigt at sørge for en god opvarmningskilde til sit hjem. Hvad enten der er tale om en helårsbolig eller et sommerhus, kan der være mange penge at spare ved at skifte til en varmepumpe fra eksempelvis et oliefyr.

En af de mest populære typer af varmepumper, er en luft til luft varmepumpe. Men hvordan er det lige, at en sådan en virker? Det spørgsmål stiller mange på udkig efter en smart opvarmningsløsning sig. Derfor finder du her en simpel forklaring på hvordan luft til luft varmepumper fungerer.

Luft til luft varmepumpe: En bæredygtig løsning

Der er mange forskellige grunde til at overveje at investere i en luft til luft varmepumpe. Måske har du allerede gjort dig nogle tanker om hvilke fordele du vil få ved at skifte til denne opvarmningsløsning. Det kan være, at du allerede er klar over, at en luft til luft varmepumpe er en bæredygtig løsning, som kan spare dig mange penge.

At en luft til luft varmepumpe er en bæredygtig varmekilde, hænger sammen med den måde, varmepumpen virker på. En varmepumpe anvender nemlig den varmeenergi der er i luften udenfor til at opvarme – eller afkøle – luften indendørs.

Bliver din bolig på nuværende tidspunkt opvarmet via et olie- eller pillefyr, kan det både betale sig økonomisk og miljømæssigt at skifte til en varmepumpe. Og hvis du benytter dig af elvarme, kan du ved at skifte til en varmepumpe opnå en energieffektivitet, der er op mod 4 til 6 gange større!

Det tekniske simpelt forklaret: Sådan virker det

Ja, der er bestemt god grund til at skifte til en luft til luft varmepumpe. Men hvordan fungerer det teknisk set?

En luft til luft varmepumpe består af to dele: En del, der sidder udenfor, og en del, der sidder indenfor. Udedelen suger frisk luft ind, som sendes forbi nogle rør, som indeholder kølevæske i et lukket kredsløb.

Luften varmer kølevæsken op, og den opvarmede kølevæske sendes ind i en kompressor, hvor trykket stiger ved mødet med kølevæsken. Dette resulterer i en hurtig opvarmning i kompressoren fra 0 til 100 grader.

Den varme væske ledes nu ind i kondensatoren i varmepumpens indre del. Her opvarmer væsken den luft, som suges ind via en ventilator. Den nu opvarmede luft fordeles så ud i huset fra varmepumpens indre del.

Køb din luft til luft varmepumpe hos NovaSolar

Luft til luft varmepumpen fungerer altså ved at udnytte varme i den friske luft til at opvarme, ja, luft. Det er med god grund at denne opvarmningsmetode er meget populær, når et varmeanlæg skal udskiftes.

I Danmark har firmaet NovaSolar specialiseret i at hjælpe danskerne med at finde den rette varmepumpe. Udover at hjælpe med at finde den rette varmepumpe, tilbyder NovaSolar desuden montage samt professionel service på varmepumper fra en lang række kendte mærker. Se det store udvalg på novasolar-webshop.dk, og køb luft til luft varmepumpe her. Så kan du selv opleve alle de fordele der er ved at benytte en miljøvenlig opvarmningskilde.