Guide til valg af elcykel batteri og lader

Når det kommer til elcykler, så er dit elcykel batteri og lader  absolut nogle af de væsentligste komponenter. Desværre har disse dele traditionelt set altid hørt til noget af det dyreste på enhver elcykel. Når dette så er sagt, så er det i dag langt om længe blevet muligt at finde et kvalitetsbatteri og lader til ikke helt urimelige priser. Og gudskelov for det. Der er jo nemlig ingen grund til at snyde sig selv for de mange fordele ved at eje én elcykel, bare fordi man ikke ønsker at spendere en formue på ens batteri og oplader. Dog kan det især for nybegyndere være lidt af en opgave at skille skidt fra kanel, når det kommer til at vælge imellem de mange forskellige modeller på markedet i dag. af denne grund får du i denne lille guide et par gode råd til at vælge både elcykel batteri og lader.

Hvad skal man se i et ebike-batteri?

For at forstå, hvordan ebike-batterier fungerer, og hvad man skal se på det, skal du lære (eller huske) de grundlæggende koncepter, der omfatter hele enheden.

1. Vælg det rigtige antal Volt

Når det kommer til at vælge elcykel batteri og lader, så skal du som det allerførste gøre dig lidt mere bekendt med de forskellige batterier Volt-tal. Og her vil det som tommelfingerregel gælde, at jo højere et Volt-tal der er tale om, jo kraftigere et batteri vil der være tale om. Nogle af de mest almindelige Volt-tal til elcykel batterier er:

  • 24V
  • 36V
  • 48V
  • 72V

Vælg derfor et elbatteri, der passer til din nye elcykels motorstørrelse. En stor motor vil (som du nok har regnet ud) i langt de fleste tilfælde kræve et stort batteri; og omvendt vil du kunne klare dig helt fint med et 24V batteri, hvis der blot er tale om en mindre motor.

2. Mere Ampere er lig med større afstand

Dit elcykel batteri og laders Ampere-tal er nu det, som du hernæst bør overveje ganske nøje. Og for at gøre dette valg en hel del nemmere, så handler det nu om at definere hvad du ønsker at bruge din elcykel til. Ampere-tallet vil nemlig vise dig om der er tale om et batteri, der egner sig bedst til kortere eller længere ture. Og her gælder det igen, at jo højere Ampere-tal der er tale om, jo mere velegnet til længere strækninger vil batteriet være.

3. Opladning af batteriet

Når det kommer til at oplade et elcykel batteri, så skal der naturligvis også en god lader til. Og her skal du naturligvis vælge en lader, der matcher dit batteri Volt-tal. Som det fremgår af det ovenstående, så kommer de forskellige elcykel batterier i mellemrum på 12V, og laderen skal nu kunne håndtere en spænding, der ligger indenfor dit batteris kapacitet. Der er jo ingen grund til f.eks. at købe et kraftig batteri, hvis din lader slet ikke kan klare opladningen. Afslutningsvist, så kræver langt de fleste elcykler at batteriet tages af cyklen, og oplades natten over indendørs. Se udvalget af batterier og lader her, hvis du efter endt læsning har fået blod på tanden.