Guide: Køb eller billeasing? Fordele og ulemper

Rigtigt mange danskere har efterhånden fået øjnene op billeasing som et glimrende alternativ til at købe en bil. Men hvor der er fordele, så vil der typisk også være et par ulemper – og dette gælder selvfølgelig også for billeasing. Så hvad skal man så vælge?

Fordelene ved bilkøb

Nok den væsentligste grund til at købe fremfor at lease er den store grad af frihed du får. Det står dig jo nemlig fuldstændigt frit for om du ønsker at investere i ekstraudstyr eller andre lækkerier til bilen. Desuden kan man i stor udstrækning også prutte om prisen, når man står ansigt til ansigt med forhandleren; og dette kan i visse tilfælde betyde temmelig store besparelser. Sidst men ikke mindst, så vælger du jo også hvor lang tid du egentlig ønsker at køre i bilen, og hvornår det er på tide at sælge.

Ulemperne ved bilkøb

Selvom det ved første øjekast kunne virke helt oplagt at købe bilen i stedet for at lease den, så skal dog være klar over de følgende ulemper ved at vælge denne løsning. Ved et hvilken som helst bilkøb, så hæfter du jo ene og alene for samtlige værkstedsudgifter, serviceeftersyn, forsikringsudgifter og alle andre udgifter helt ned til boltene i hjulene. Desuden vil du typisk også kun have op til 2 års garanti på en ny bil, hvilket kan forekomme som urimeligt kort tid. En bil vil jo typisk ikke kræve alt for mange omfattende reparationer i netop de første par år. Og når du så til sidst sælger bilen, så skal du selvfølgelig regne med et forholdsvist betragteligt økonomisk tab, idet bilen jo har tabt værdi i løbet af årene.

Fordelene ved billeasing

Netop på grund af de ovennævnte ulemper, så vælger flere og flere danskere i dag at springe bilkøbet over og vælger i stedet billeasing. Billeasing er nemlig på mange måder mere ukompliceret end at eje en bil på traditionel maner. F.eks. vil du ved at vælge billeasing hos firmaer, såsom Agilease kunne opnå følgende fordele:

  • Mindre registreringsafgifter: at købe bil er også ensbetydende med et kæmpe udlæg i forbindelse med den skyhøje danske registreringsafgift. Ved at lease, så kan du nu slippe med blot at betale en brøkdel af registreringsafgiften – og dermed spare mange tusind kroner i processen.
  • Mindre engangsydelser: billeasing vil også have en langt lavere engangsydelse tilknyttet til leasingaftalen. Og dette er jo altid dejligt, idet der oftest skal kommes op med en betragtelig udbetalingssum i forbindelse med et almindeligt bilkøb.
  • Mulighed for at bytte bilen ud: billeasing gør det desuden også langt billigere at bytte bilen ud med en anden model – og oven i købet uden at du ender med at tabe mange penge på byttet.

Ulemperne ved billeasing

På trods af de klare fordele ved billeasing, så er der især én ting du skal være opmærksom på inden du underskriver en leasingaftale. Du bør nemlig for så vidt muligt kende det forventede årlige kilometertal inden du vælger billeasing. For hvis du kommer til at overskride det aftalte kilometertal, så vil du nemlig ofte ende med at skulle betale ekstrafor hver eneste ekstra kørte kilometer.