Billeasing: 3 aspekter du skal overveje

Går du på nuværende tidspunkt går og spekulerer på om billeasing nu også er noget for dig eller om du snarere skal købe? Hvis svaret er ja, så er du bestemt ikke alene om dette. Flere og flere danskere vælger nu at lease deres køretøjer fremfor at købe. Dog er der et par aspekter som du helt bestemt skal overveje i forbindelse med leasing af bil. Af netop denne grund får du her 3 ting som du helt sikkert skal overveje inden du endeligt beslutter dig for enten det ene eller det andet.

1. Hvad er dit behov?

Med hensyn til at vurdere om billeasing i det hele taget er noget for dig, så er det altid en rigtig god idé at overveje dine kørselsbehov grundigt. De fleste leasingaftaler vil nemlig komme med et fastlagt kilometertal, der helst ikke skal overskrides. Ellers kan det nemlig hurtigt gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse i det lange løb. Beregn derfor dit forventede årlige kilometertal, og vælg herefter en form for billeasing med det rigtige antal kilometer indeholdt i kontrakten. Hvis du allerede har ejet en bil før, så vil dette regnestykke naturligvis være en hel del nemmere at udføre. Hvis der til gengæld er tale om dit allerførste køretøj, så vil der selvfølgelig altid være tale om et nogenlunde skøn. Tricket er dog blot at komme så tæt på virkeligheden som overhovedet muligt.

2. Vælg den rigtige type leasingaftale

Når det kommer til billeasing, så vil du højst sandsynligt stå overfor et valg mellem finansiel eller operationel leasing. Men hvad er så forskellen på disse to typer leasing? Forskellene kan i grove træk opsummeres som:

  • Finansiel leasing: Dette er nok den mest kendte form for billeasing, og også den aftale med den billigste månedlige udgift. Til gengæld står du selv for samtlige ekstraudgifter, såsom f.eks. værkstedsudgifter, serviceeftersyn og skift til vinterdæk.
  • Operationel leasing: med denne form for billeasing vil du i modsætning til finansiel leasing have samtlige af de ovenstående ekstraudgifter dækket af aftalen. Til gengæld vil du typisk stå med en lidt højere månedlig ydelse.

Du skal selvfølgelig overveje grundigt hvilken af de to typer billeasing, der passer bedst til dine behov. Dog skal det siges, at hvis du ønsker dig en billig månedlig ydelse, så kunne finansiel leasing måske være at foretrække. Hvis du derimod også ønsker at få ro i sindet, så kan det bestemt anbefales at vælge den operationelle leasingaftale i stedet.

3. Sæsonleasing

Hvis fleksibilitet spiller en væsentlig rolle for dig, så vil billeasing måske være lige præcis den rette løsning for dig. Med billeasing kan du nemlig ofte skræddersy din leasingaftale, så den passer langt bedre til dine realistiske behov. Du kan oven i købet også få fingre i køretøjer, som du ellers aldrig ville kunne få råd hvis du skulle købe bilen. I dag findes der nemlig leasingselskaber, der kan tilbyde såkaldte premiumbiler til deres kunder – der oven i købet kan lejes på sæsonbasis til en god pris. Så hvis en spritny Ferrari er drømmebilen, så kunne du måske overveje at lease italieneren allerede denne sommer.