Bådudstyr Guiden: Din guide til køb af bådudstyr

Har du en båd, ved du også, at den kræver en del forskelligt bådudstyr for at fungere. Hvis du er ny i at finde udstyr til din båd, kræver det rigtig meget research og viden for at føle, at du finder det helt rigtige bådudstyr, og derfor får du her en guide til, hvordan du finder det rette.

Har du en båd, ved du også, at den kræver en del forskelligt bådudstyr for at fungere. Hvis du er ny i at finde udstyr til din båd, kræver det rigtig meget research og viden for at føle, at du finder det helt rigtige bådudstyr. For det handler både om fornøjelse, men også om din egen og eventuelt din familie eller venners sikkerhed ombord. Derfor får du her en guide til, hvordan du finder det rette bådudstyr til din båd.

Husk det mest nødvendige på båden

Når du skal finde bådudstyr, skal du først og fremmest se på, hvad du har behov for, når du er på din båd. Du kan eventuelt kigge på nettet og finde lister over, hvad der er en god idé at have med, men du kan også forhøre dig ad hos dine venner og bekendte, der måske har erfaringer med det samme. Hvis du er medlem af en sejlklub eller et bådelaug, er der helt sikkert også nogen der, der gerne vil hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal have af bådudstyr på din båd.

Husk at have særligt fokus på udstyr, der kan holde dig sikker, og kig også lovgivning igennem. For eksempel er det lovpligtigt at have redningsveste til alle ombord på båden, så det er vigtigt, at du altid har nok med. Det kan også være vigtigt at have blandt andet en førstehjælpskasse med ombord, så du kan handle, hvis uheldet er ude.

Del for eksempel bådudstyr op i to kategorier – ”nice to have” og ”need to have”. Need to have er selvfølgelig redningsveste og førstehjælpskasse samt flere andre ting, mens der er andet, der er mere nice to have. Når du har delt listen over bådudstyr op, kan du kigge på dit budget og se, hvor meget af det du har mulighed for at have med på din båd. På den måde kan du også lettere få prioriteret dine penge, så du ikke ender med at købe det forkerte bådudstyr.

Find eventuelt en tjekliste

Udover at høre om erfaringer fra andre og selv at tænke over, hvad der kan være smart at have med på din båd, så kan du også overveje at finde en tjekliste på nettet over bådudstyr. Der findes nemlig rigtig mange mennesker derude, der har masser af erfaring med bådudstyr, og en del af dem deler også ud af deres erfaringer, uden at du selv skal igennem en masse for at finde ud af det. Der findes en del tjeklister på nettet, og hvis du udvider din søgning til også at inkludere engelsksprogede sider, kan du finde endnu mere indhold, der kan hjælpe dig godt på vej til at finde det helt rigtige bådudstyr.

Pakker du til en specifik tur, så lav selv en huskeseddel

Når du skal have forsynet din båd med bådudstyr, kan det være, at du pakker den til en specifik tur. Er det tilfældet, kan det også være en god idé at lave din egen huskeseddel over, hvilket bådudstyr du regner med at få brug for. Stil dig selv spørgsmål som, hvor lang turen er, hvor turen går hen, hvilket bådudstyr har du i forvejen, skal noget bådudstyr skiftes og lignende, så du er sikker på, at du får det hele med. Du kan eventuelt efterfølgende gennemgå din huskeliste med en ven eller bekendt, der også er bådkyndig, så du får nogle andre inputs til, hvad der er godt at have med af bådudstyr.

Tænk også over, om der er noget fritidsudstyr, du gerne vil have med på båden. Det kan være rart at have både fiskestang og fiskenet med sig, hvis du er glad for at fiske, men det kan også være at du selv, dine børn eller andre på båden holder af at dyrke forskellige former for vandsport, og det kræver også forskelligt udstyr. Sørg bare for at få skrevet det hele ned på din seddel, så du kan finde ud af, hvor meget og hvilket bådudstyr, du egentlig vil have med.

Sammenlign produkter på nettet

Har du fundet ud af, hvilket bådudstyr du skal bruge, kan du begynde at finde ud af, hvor du vil købe det fra. Der kan du få en del ud af at sammenligne produkter på nettet for at finde ud af, hvilke erfaringer andre brugere har med et specifikt produkt fra et bestemt mærke. Det kan også spare dig for nogle kedelige overraskelser, hvis du for eksempel ender med at købe noget dyrt bådudstyr, der viser sig ikke at leve op til dine forventninger. Ved at sammenligne forskelligt bådudstyr på nettet, kan du også lettere finde ud af, hvilke produkter der er værd at bruge penge på, og hvad du måske ikke behøver at bruge helt så mange penge på.

Tag en snak med en forhandler af bådudstyr

Når du har set dig lidt omkring og ved en smule om, hvilket bådudstyr du har brug for på din båd, kan du også tage en snak med en forhandler af bådudstyr. De har nemlig masser af ekspertviden og kan derfor hjælpe dig godt på vej med at finde det bådudstyr, du har brug for og gerne vil have. Ofte har en forhandler selv mange års erfaring med at sejle, og derudover kender forhandleren også sine produkter rigtig godt og vil let kunne vejlede dig i, hvad der er godt, og hvad du skal styre udenom.

Hos ShipShape kan du finde et bredt udvalg af bådudstyr indenfor forskellige kategorier, og på deres hjemmeside shipshape.dk kan du finde hele sortimentet, og du kan bestille det, så det bliver leveret lige til døren. Alt hvad ShipShape ikke har hjemme i forvejen, kan de skaffe, så du kommer ikke til at gå forgæves, hvis der er noget specifikt, du leder efter. Køb bådudstyr her, eller besøg ShipShape i deres fysiske butik på Rungsted Havn. Der kan du altid komme ind og få kyndig vejledning i forskellige produkter samt en god snak om, hvilket bådudstyr der er godt at have.