5 ting du skal overveje, før du køber veterantraktordele

At eje en veterantraktor er jo på godt og ondt ensbetydende med at man ejer et ældre stykke maskineri. Og når det kommer til ældre traktorer, så kræves der typisk altid en smule mere vedligeholdelse end hos splinternye traktorer. Så hvis du ejer en veterantraktor med en eller flere defekte dele, så skal du bare læse videre her. For i det følgende vil du nemlig blive præsenteret for 5 ting du skal overveje, før du køber veterantraktordele.

1. Prisen

Netop fordi der ofte er rift om at få fingrene i de specifikke veterantraktordele, så kan du til tider risikere at komme til at betale for meget for dine reservedele. Det anbefales derfor, at du tager dig tid til at gennemsøge markedet for at få et nøjagtigt billede af det realistiske prisniveau. Og dette gælder ikke mindst, hvis der er tale om en lidt større reparationsopgave. For i disse tilfælde skal der jo typisk købes adskillige veterantraktordele, og her vil prisen naturligvis spille en væsentlig rolle for langt de fleste. Der er jo trods alt ingen grund til at smide ens penge ud af vinduet på en dyr reservedel, hvis der med lidt fodarbejde kan findes en reservedel til en betydeligt lavere pris.

2. Identificer din veterantraktors specifikke problem

Det er desuden rigtigt vigtigt at du forstår din veteranstraktors specifikke behov før du investerer i en reservedel. For uanset om det drejer sig om en reparation eller måske en opgradering, så handler det nemlig om at identificere lige præcis hvad det er du ønsker at bruge dine veterantraktordele til. På denne måde slipper du jo nemlig for at skulle købe dobbelt.

3. Vælg det originale mærke

Når det kommer til veterantraktordele, så anbefales det hernæst at du kun køber de originale reservedele til din veterantraktor. Problemet ved f.eks. at købe reservedele til en Fordson veterantraktor fra en anden producent end Fordson er nemlig, at der i mange tilfælde vil være tale om en del der ikke lever op til standarden. Og dette gælder næsten dobbelt, hvis der er tale om et netkøb – hvor man jo netop ikke fysisk kan undersøge en specifik reservedel. Så sørg endelig kun for at købe originalt – selv hvis du skulle ender med en lidt dyrere regning.

4. Find en god forhandler

Når det så er på tide at finde din nye leverandør af veterantraktordele til din traktor, så er det ligeledes vigtigt at du sørger for at finde en forhandler som du kan stole på. Og her bør du som tommelfingerregel  altid være sikker på, at du har med et erfarent firma at gøre der ved hvad de snakker om. F.eks. er det et absolut godt tegn på en god forhandler med stor viden om veterantraktorer, at en forhandler som danske agriparts samarbejder med Massey Ferguson Museet. Så hvorfor ikke tage kontakt til agriparts for at se om de ikke skulle ligge inde med netop dine ønskede veterantraktordele?

5. Efterfølgende support

I samme mundfuld bør du til sidst lede efter en forhandler, der kan tilbyde dig efterfølgende support når du først har fået dine veterantraktordele hjem. Der kan jo altid opstå tekniske vanskeligheder under installationsarbejdet, og så er der jo dejligt at kunne få den hjælp man har brug for – når man brug for den.