4 tips til en bedre nattesøvn (en god seng er ikke nok)

Det er enormt vigtigt for dit helbred og dit velbefindende, at du får en god nattesøvn, da en god nattesøvn forebygger sygdomme og hjælper på det mentale helbred. Men en god nattesøvn handler om andet end bare en god seng, og for eksempel kan både dyner og sengetøj samt resten af dit soveværelse påvirke, hvordan du sover. Læs med her for at blive klogere på, hvordan du kommer til at sove bedre.

1. Læg mobilen inden sengetid

Det er et råd, du sikkert har hørt mange gange i løbet af de seneste par år, men ikke desto mindre er det altså vigtigt, at du husker at lægge mobilen fra dig i god tid, før du går i seng. Det blå lys fra skærmen kan nemlig være med til at holde dig vågen længere, da det hæmmer udskillelsen af melatonin, også kendt som søvnhormonet. Lad derfor mobilen ligge, i hvert fald en time inden du lægger dig under dynen.

2. Sørg for at have de rigtige omgivelser i soveværelset

Et soveværelse med de rigtige dyner og sengetøj kan også hjælpe dig med at få en god nattesøvn. For hvis du har dyner og sengetøj, der holder dig for varm, så bliver din søvnkvalitet dårligere. Du skal helst have en temperatur på 17-18 grader i soveværelset, og derfor er det også vigtigt, at din dyne og sengetøj holder dig varm, så det gælder om at finde den rette balance her. Vælg den dyne og det sengetøj, der gør, at du er tilpas varm, men som gør, at kroppen stadig kan få luft. Hos bedworld kan du finde et bredt udvalg af dyner og sengetøj, der kan være med til at give dig en bedre søvn om natten, så du er frisk og veludhvilet, når du står op.

3. Indret dit soveværelse, så det er beroligende

Hvis du bruger dit soveværelse til andre ting end søvn og lagengymnastik, så er der større sandsynlighed for, at du ikke kan sove, når du lægger dig i sengen. Bruger du for eksempel dit soveværelse som arbejdsværelse, er det mindre sandsynligt, at du ikke kan falde til ro om aftenen. Sørg derfor for at indrette dit soveværelse, så det virker beroligende for dig, og så du ikke tænker på arbejde, når du går i seng. Vælg en dyne og sengetøj som du kan lide, så du har lyst til at lægge dig i sengen om aftenen.

4. Vælg mørklægningsgardiner

Sommeren i Danmark er skøn med de lange lyse nætter, men det er ikke godt for din søvn. Du har nemlig bedst af at sove i et mørkt rum, og derfor kan det være en god idé at installere mørklægningsgardiner i soveværelset, så du får ro til øjnene, imens du sover. Alternativt kan du bruge en sovemaske.

Mangler du de helt rigtige ting i soveværelset for at komme til at sove bedre, så kig rundt hos bedworld.dk. Køb dyner her for eksempel, eller klik her for sengetøj.